Aannemersbedrijf Musters B.V. in het Algemeen Dagblad met 3D-printing aan de Oude Binnenweg te Rotterdam!

Woensdag, 5 juli 2017Definitieve oplevering twee bijzondere projecten

Maandag, 26 december 2016

Afgelopen weken is de definitieve oplevering geweest van twee bijzondere projecten, namelijk project 'Oude Binnenweg 129' en project 'Singelbokken'. Wat maakt deze projecten zo bijzonder?

Project Oude Binnenweg 129 
Vorige week is de definitieve oplevering van dit project geweest. Zoals eerder vermeld, is de pui volledig gerestaureerd en teruggebracht in de oude staat. Ook het hardsteen is volledig gerepareerd. Dit project kan worden afgesloten met een mooi eindresultaat.

Project Singelblokken
Op 10 december werd samen met Woonstad en de bewoners van de Singelblokken te Rotterdam de oplevering van dit 9 jaar durende project gevierd. Het was een bewogen periode met een positief resultaat.

Afbeeldingsresultaat voor singelblokken rotterdam

In 2007 maakte Woonstad Rotterdam aan de bewoners bekend dat de Singelblokken gerenoveerd zouden worden. Daarbij zou een deel van de woningen worden samengevoegd, om een meer diverse groep huurders aan te trekken. De bewoners zouden op termijn hun woning moeten verlaten, maar kregen het aanbod om terug te keren in de vernieuwde Singelblokken. De plannen vielen verkeerd bij een groot aantal bewoners. Ze richtten de actiegroep Samen1Blok op.

Het protest trok landelijke aandacht. Woonstad Rotterdam bleef achter de renovatieplannen staan, maar schoof aan tafel met de bewoners. Er ontstond uiteindelijk een nieuw plan: de bewoners mochten tijdens de renovatie in hun woning blijven en konden naar keuze verbeteringen aan die woning laten uitvoeren (soms in combinatie met huurverhoging). Van de ruim 200 bewoners kozen 70 ervoor om te blijven. De rest van de Singelblokken werd in fases aangepakt.

Op 10 december 2016 nam directeur Verhuur en Wijkbeheer Jenny Vermeeren het woord in een volle partytent bij de Singelblokken. Ze interviewde verschillende betrokkenen bij de renovatie, waaronder de aannemer (Aannemersbedrijf Musters B.V.), medewerkers van Woonstad Rotterdam en de bewoners. Iedereen deelde het gevoel van ‘er samen uitgekomen te zijn’. De voormalige actievoerders van Samen1Blok waren tevreden over de inspraak die zij hebben gekregen.

Ook projectleider Bianca Tol blikte terug: ‘Ik sluit het project af met een goed gevoel. En ik weet dat ook de bewoners blij de feestdagen ingaan. Wat denk ik veel geholpen heeft is dat we echt ons gezicht hebben laten zien. Vaste medewerkers zijn bij alle adressen op huisbezoek geweest en ik denk dat de meeste huurders mij ook inmiddels kennen. Aannemer Musters verdient wat mij betreft een extra pluim. Hij heeft hier echt maatwerk geleverd!’

Singelblokken feestje
Bron: 'Dit is ons Rotterdam' http://ditisonsrotterdam.nl/singelblokken-renovatie/


Oplevering project Oude Binnenweg 129 verwacht december 2016


Donderdag, 10 november 2016

In onderstaande nieuwsbericht van 15 april is te lezen dat eerder dit jaar een oude pui in goede staat is 'ontdekt' aan de Oude Binnenweg 129. Door een samenwerking van Aannemersbedrijf Musters B.V. en Timmerbedrijf Musters is de pui volledig gerestaureerd en teruggebracht in orginele staat. Alleen het hardsteen zal nog gerepareerd worden. Verwacht wordt dat in december 2016 de oplevering plaatsvindt. Onderstaand een aantal impressiebeelden van het pand met de veranderingen door de maanden heen.


De pui aan de Oude Binnenweg 129, zoals deze was voor de restauratie, tijdens werkuitvoering en zoals
deze nu is teruggebracht naar orginele staat
.


Aannemersbedrijf Musters B.V. heeft het Bouwgarant keurmerk


Donderdag, 10 november 2016


Aannemersbedrijf Musters B.V. is al jaren aangesloten bij 'Bouwgarant'. Wat betekent dit voor u? Het bouwgarant keurmerk biedt u zekerheid bij uw nieuwbouw, verbouw en renovatie. Dit keurmerk wordt afgegeven aan aannemers die voldoen aan de eisen op gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast moet de aannemer beschikken over de juiste diploma's en verzekeringen. Wij worden regelmatig getoets door een onafhankelijke instantie. Het bouwgarant keurmerk biedt u een extra zekerheid. Wij willen graag een betrouwbare partner zijn voor u!  


Aannemersbedrijf Musters B.V. is aangesloten bij Bouwend Nederland


Donderdag, 10 november 2016

Aannemersbedrijf Musters B.V. is daarnaast ook aangesloten bij Bouwend Nederland, de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. Bouwend Nederland verenigt, verbindt en ondersteunt bouw- en infrabedrijven. Bouwend Nederland werkt aan een vitale bouwsector, die bouwt aan een duurzame vernieuwing van de leefomgeving. Aannemersbedrijf Musters B.V. draagt hier graag zijn steentje aan bij.


Oplevering project Singelblokken te Rotterdam eind 2016  


Maandag, 7 november 2016


Op 1 oktober 2014 is Aannemersbedrijf Musters B.V. gestart met de laatste fase van het project 'De Singelblokken' te Rotterdam. Deze laatste fase betreft het renoveren en gedeeltelijk samenvoegen van 46 lege woningen en 67 bewoonde woningen, zowel casco als intern. Eind 2016 wordt het project Singelblokken fase 4 opgeleverd.


'Hout is... Oude glorie'


Vrijdag, 15 april 2016

De monumentale gevel aan de Oude Binnenweg in Rotterdam
Bron: RTV Rijnmond

Aannemersbedrijf Musters B.V. en Timmerbedrijf Musters uit Bergen op Zoom hebben samengewerkt aan een renovatieproject aan de Oude Binnenweg te Rotterdam. De broers van beide bedrijven werken regelmatig samen. Timmerbedrijf Musters is gespecialiseerd in restauratie en renovatie, en is daarnaast uitvinder van een aantal schuifraamsystemen die de oud-Hollandse schuiframen met contragewicht kunnen vervangen. Aannemersbedrijf Musters is gespecialeerd in bouwen, verbouwen, renoveren en restaureren. Aannemersbedrijf Musters B.V. heeft een renovatieproject aan de Oude Binnenweg in Rotterdam. Bij dit project kwam een gedeelte van een oude, houten winkelpui tevoorschijn. Deze winkelpui moest geheel in oude staat van begin vorige eeuw worden gerestaureerd. Dit werk is opgepakt voor Timmerbedrijf Musters. Wat er nog over was, bleek nog in goede conditie te zijn. De oude houten pui is gerestaureerd waarbij het oude deel is hergebruikt. Er moet hierbij voornamelijk handsteekwerk verricht worden, waarna het geheel weer dekkend wordt geschilderd. De oude delen worden uit elkaar gehaalt en schoon gemaakt om het vervolgens precies te reconstrueren. Daarvoor wordt vanaf een oude archieftekening gewerkt. Een mooi project om aan te werken!  

Bron: Houtwereld - jaargang 69 - nummer 8 - 15 april 2016